PriceBye
liked
liked
♡

Add New

for FreeBeli polnili. Naredite zalivke, ki ustrezajo barvi zob


1 EUR

Ni dokazov, da je amalgam v trenutni obliki rakotvoren ali da povzroča kakšno drugo škodo. Danes je uporaba polnil, ki ustrezajo barvi zob, vse pogostejša, amalgam pa se iz estetskih razlogov vse manj uporablja. Poleg tega pacienti včasih prihajajo in prosijo, da vse srebrne zalivke v ustih zamenjajo z zalivkami, ki ustrezajo barvi zob zaradi zdravja in estetike. Vse amalgamske zalivke imajo te pomanjkljivosti v primerjavi z zobnimi polnili nove generacije, ki jih priporoča sodobna zobna industrija.

Pri preverjanju 80 imetnikov amalgamskih zalivk v Združenih državah Amerike je bilo ugotovljeno, da je imelo 40 tistih, ki so se pritožili zaradi škode, ki jo je povzročil amalgam, koncentracija živega srebra v krvi ne višja od tistih, ki se niso pritožili. Zdi se, da so te pritožbe psihološke narave.

Zobozdravniki raje obnavljajo zobe z amalgamom, saj je v primerjavi z drugimi materiali enostavno in priročno delati. V nasprotju s tem so keramika in drugi kompozitni materiali zelo dragi, zahtevajo večjo natančnost pri uporabi. Delo z njimi je bolj zapleteno. Kljub večji estetiki teh materialov v primerjavi z amalgamom so manj trpežni in trajajo manj časa kot amalgam. Najnovejša tehnologija in stopnja usposobljenosti strokovnjakov, ki se nenehno povečujejo, danes omogočajo učinkovito delo s keramiko.

Beli zalivki za barvo zob so narejeni iz kompozitnih materialov (ceramo-plastični materiali). Očitna prednost belih polnil je predvsem v njihovi estetiki. Kljub temu jih še niso preizkusili s časom, saj se takšna tesnila uporabljajo veliko krajši čas kot amalgamske zalivke. Hkrati se novejša generacija kompozitnih materialov v svoji stabilnosti približuje dolgoročni stabilnosti in trdnosti amalgama.

S pomočjo nove tehnologije, katere uporaba zahteva znanje in veliko izkušenj zdravnika, je mogoče amalgamske zalivke nadomestiti z belimi polnili, s pomočjo materialov nove generacije pa lahko pridobite moč, kakršne še nikoli niste videli. Z uporabo nove tehnike fiksiranja postanejo zalivke in zob en sam monolit in s tem se zmanjša tveganje za zobno gnilobo.

Na voljo so novi materiali v različnih barvah in zdaj jih je že mogoče samozavestno uporabljati pri obnavljanju zadnjih zob. Očitna estetska prednost je, da ko se nasmehnemo na vrhu ust, bodo zadnji zobje videti beli, grdega sivega senca, ki včasih sije skozi stene zoba, pa ne bo več.

Ali je vredno estetskih razlogov zamenjati amalgamske zalivke z belimi polnili?

Zamenjava amalgamskih zalivk z belimi polnili iz samo estetskih razlogov je upravičena. Obenem ni mogoče zanikati estetskih dejavnikov in mode za snežno bele in lepe nasmehe, vsak primer pa zahteva individualno preučitev. Po potrebi si bomo pomagali narediti zalivke, ki bodo ustrezale barvi zob.

    Ljubljana Call
Home SI Ljubljana Medical & Social Care Back

Facebook Twitter Instagram
About Us Contact us Support
Privacy Agreement Feedback
PriceBye © 2020
pricebye.com
Rights reserved
F
F