PriceBye
liked
liked
♡
+ Add New Ad
for Free
Get service, then Pay

Alennukset - Ostajan PsykologiaMikä on ostajan tavallinen reaktio alennukseen? Muista, mitä ajattelet itse, kun näet kirkkaan hintalapun, mikä tarkoittaa, että tuote maksaa sinulle vähemmän?

"Sinun on tultava sisään, katsomaan ... "
"Kolme euroa halvempi!"
"50% alennus... Ehkä ostaa jotain?"

Yleensä alennukset herättävät juuri tällaisia ​​ajatuksia.

Poistuessasi talosta et ehkä edes ajattele tällaisen tuotteen ostamista. Jos siitä ei olisi alennusta, et todennäköisesti huomaisi sitä. Alennettu hinta tekee kuitenkin tehtävänsä, ja ennen kaikkea se herättää huomiota. Nähdessään alennuksen ostaja alkaa miettiä, ehkä hän tarvitsee tätä tuotetta? Jos hän ei suunnitellut tällaista ostoa, niin alennuksen nähdessään hänen ajatuksensa muuttuvat: "Miksi ei?". Jos alennus koskee ostajan tarvitseman kategorian tuotetta, hän kiinnittää siihen enemmän huomiota, alkaa arvioida sitä huolellisesti, "räätälöidä" sitä tarpeidensa mukaan.

Näin kaikki alennus "toimii". Se annetaan houkutellakseen kävijää ostamaan, kiinnittämään hänen huomionsa tuotteeseen, saamaan hänet miettimään, kannattaako hyödyntää hyvä tilaisuus. Jos ajattelet näin, suhteellisesti puhuen alennukset koskevat sinua.

Mitä tapahtuu, jos alennukset "vaikuttavat" sinuun?Ostaja, johon alennus tekee suuren vaikutuksen, ei ole immuuni hätiköityiltä ostoilta, tarpeettomilta kuluilta ja sellaisten tavaroiden valinnalta, joita hän ei tarvitse. Tässä ei tietenkään ole kysymys säästämisestä: alennusten vallassa voit kuluttaa paljon enemmän kuin alun perin suunnittelit, etkä silti osta tarvitsemaasi tavaraa.

Kuinka tehdä niin, että alennus ei hallitse sinua, vaan sinä hallitset alennusta?Ensinnäkin on tärkeää ymmärtää, ettei ole olemassa "prosenttimagiaa". Hintalapussa voi olla "-70%" tai jopa "-90%", mutta jos tämä tavara, jota et tarvitse, on huonolaatuinen tai ei vain sovi sinulle, kaikilla näillä prosenteilla ei ole merkitystä.

Jos "hallitat", käytät alennusta, sinun ei tarvitse arvioida prosenttiosuutta, vaan lopullista hintaa - summaa, joka sinun on käytettävä tuotteeseen alennuksella. Kuinka arvioida tämä summa? Kun otetaan huomioon tuotteen laatu, kuinka paljon sitä tarvitset, sen ominaisuudet ja paljon muuta.

Valitset esimerkiksi jääkaapin ja pysähdyt kahteen malliin alennuksella ja toisessa ilman. Ero lopullisessa hinnassa on pieni, ja tuote ilman alennusta maksaa hieman enemmän kuin promootio. Tehdäksesi oikean valinnan tällaisessa tilanteessa, älä arvioi kustannuksia, vaan ominaisuuksia. Jos käy ilmi, että alennettu jääkaappi on huonompi kuin täydellä hinnalla myytävä malli, kannattaa ehdottomasti tehdä valinta toisen vaihtoehdon hyväksi. Jos olet löytänyt todella kalliin, suorituskykyisen jääkaapin, joka on myynnissä huomattavalla alennuksella, kannattaa tämä tilaisuus hyödyntää - mutta jälleen kerran, vain jos malli sopii sinulle ja sen hinta on budjettisi mukainen.

Jotta voit käyttää alennuksia oikein, sinun on arvioitava, kuinka paljon tällainen osto todella hyödyttää sinua. Jotta voit arvioida tämän oikein, sinun on verrattava tavaroita alennuksilla ja ilman alennuksia, ja on suositeltavaa tehdä tämä useissa myymälöissä ja valita sitten paras tarjous.

Yhteenvetona sanotaan vielä kerran, että alennuskysymystä tulee aina lähestyä hillitysti ja tasapainoisesti. Yritä ymmärtää, miksi kauppa tekee alennusta, arvioida kuinka paljon todella tarvitset tarjottua tuotetta. Myös tietyn tuotteen alennushintaa kannattaa verrata sen samaan hintaan, mutta muissa myymälöissä. Sanalla sanoen, jos tavoittelet todellista voittoa, impulsiivisia ostoja ei pitäisi tehdä, varsinkin kun on kyse kalliista tavaroista.
Home FI Blog Education & Learning Back
+
Add New Ad
for Free

Facebook Twitter Instagram
About Us Contact us Support
Privacy Agreement Blog
PriceBye © 2021
pricebye.com
Rights reserved