PriceBye
liked
liked
♡
+ Add New Ad
for Free
Get service, then Pay

Alennuskupongin: Miten ja Miksi se ToimiiBlack Friday, kausimyynti, viime vuoden malliston eliminoiminen – kutsutpa näitä tapahtumia miksi tahansa, niiden olemus on sama – alennusten tarjoaminen tavaroista. Näyttää siltä, ​​​​että kaikki on selvää. Yritys myy tuotteitaan halvemmalla, minkä seurauksena myynnin taso ja siten myös voitot kasvavat.

Esimerkiksi Black Fridayn myynti on eri tietojen mukaan 715 prosenttia suurempi kuin muina päivinä. Mutta onko se todella niin yksinkertaista? Ymmärrämme, mitä alennukset ovat, miksi ne toimivat ja kuinka et satuta itseäsi liiallisilla alennuksilla.

Miksi yleisö rakastaa ja odottaa alennuksia?Ihmisten reaktiota myönnettyyn alennukseen tutkitaan neurofysiologian tasolla. Claremont Graduate Universityn tutkimuksen mukaan alennuskupongin saanut henkilö tuntee olonsa 11 % onnellisemmaksi kuin muut. Hänen oksitosiinihormonin taso nousee, hengitys ja syke normalisoituvat.

Jos puhumme alennukset psykologia näkökulmasta, ne toimivat, koska ihmiset pelkäävät jättää käyttämättä mahdollisuutta säästää. Markkinoijat käyttävät tätä menestyksekkäästi tarjoamalla alennuksen rajoitetun ajan. Pelko siitä, että ei tartu tilaisuuteen ostaa tuote halvemmalla, saa kuluttajat ostamaan sitä, mitä ei tällä hetkellä tarvita, eikä ehkä ollenkaan. Radiotimesin mukaan 22 % 2 000 vastaajasta katuu ainakin yhtä Black Friday -ostosta.

Siitä huolimatta alennusten psykologiaa on vaikea yliarvioida. Tietyt psykologiset motivaattorit houkuttelevat ostajia osakkeisiin ja rohkaisevat heitä tekemään ostoksia. Hyvä tarjous todella muuttaa tapaa, jolla ihminen ajattelee ja tuntee. Joten sen lisäksi, että alennukset saavat ihmiset tuntemaan olonsa hyväksi, ne antavat kuluttajille toimintavapauden. Ostajat jatkavat tarjousten etsimistä säilyttääkseen hyvät tunteet.

Mitä alennusmekaniikkoja on olemassa?Asiakkaiden houkutteleminen alennuksilla on taidetta. Alennuskortteja voi tietysti jakaa kaikille, kuten suuret ruokakaupat tekevät. Tai valitse kumulatiivinen alennusjärjestelmä: esimerkiksi jos verkkoostosten kokonaishinta on 100 euroa - 1% alennus, 500 euroa - 5% ja niin edelleen. Itse asiassa asiakkaille voidaan tarjota monia muita alennusvaihtoehtoja.

Alennustyypit riippuen siitä, kenelle ne on annettu
Alennuksen antaminen kumppaneille pitkäaikaisen yhteistyösopimuksen solmimisesta on yhtä tärkeää kuin tavaroiden hinnan alentaminen kanta-asiakkaiden säilyttämiseksi. Siksi kannattaa kattaa eri ihmisryhmät kannattavilla tarjouksilla.
Riippuen siitä, kenelle alennuksia myönnetään, ne ovat:
• jälleenmyyjä - välittäjille tai yrityksen verkoston edustajille;
• kumppani - kumppanit pitkäaikaisissa suhteissa;
• klubiklubit - alennuskerhojen jäsenille, jotka suorittavat yrityksen tarjoamia lahjoituksia ja saavat vastineeksi alennuksia ohjelmaan osallistuvilta myyjiltä;
• ryhmä - kollektiiveille tai ostajaryhmille tietyn kriteerin mukaan (koululuokka, yrityksen tiimi);
• henkilökohtainen — kohdennettu alennus tietylle asiakkaalle;
• VIP - mielipidejohtajille, jotka suostuvat mainostamaan tuotetta blogissaan, haastatteluissa ja niin edelleen;
• henkilökohtainen - se voi olla alennus kanta-asiakkaille tai tietylle kansalaisryhmälle (raskaana olevat naiset, blondit, vasenkätiset);
• toiminnallinen - tällaisia ​​alennuksia tarjotaan välittäjille, jotka ottavat hoitaakseen osan myyjän toiminnoista.

Tavarat, jotka tarjoavat yleensä alennustaOstajien kiinnostamiseksi on tärkeää muuttaa alennustarjouksia jatkuvasti. Näitä voivat olla sesonkituotteiden myynti, tietyn tuoteryhmän alennus, BOGO-kampanjat (Osta yksi - saat yhden tai Osta yksi - saat toisen lahjaksi).

Alennuksia tarjotaan:
• tietty tavararyhmä, jonka myynti on yritykselle etusijalla;
• lisätuote (ns. ristiinalennus);
• tavarat, joiden laatu tai ulkonäkö on riittämätön;
• tukkukauppa (osta enemmän - maksa vähemmän);
• tuotemagneetti - suunniteltu siihen, että asiakas tulee kauppaan ostamaan suosittua tuotetta alennushintaan ja samalla ostamaan muita tuotteita;
• käytetyt tavarat - usein niiden kustannukset voivat olla 50 % alhaisemmat kuin uusien analogien;
• verkkokauppa – jos yrityksellä on offline- ja verkkokauppoja, ostokset jälkimmäisistä ovat kannattavampia;
• teematuotteet, jotka myydään ennen lomaa;
• koe, vientitavarat;
• ennakkotilatut tuotteet.

Mitä tahansa tuotetta varten alennukset ovat hyvä tapa laajentaa yleisöäsi. Tilastojen mukaan 88 % vastaajista on valmis tekemään ensimmäisen ostoksensa myymälässä, jossa on alennus.

Alennukset olosuhteista riippuenOn myös useita alennuksia, jotka ovat voimassa tietyissä tilanteissa. Asiakas ei uskalla ostaa, tarvitseeko kauppa käteistä vai onko aika päästä eroon vanhentuneesta tavarasta? Myyntipäälliköillä ja markkinoijilla on monia työkaluja tavoitteiden saavuttamiseksi:

Odottamattomia alennuksia.
Etu, josta asiakas ei ole etukäteen tietoinen. RetailMeNot-tutkimuksen mukaan 93 % kuluttajista on valmis ostamaan uudelleen kaupasta, joka tarjoaa hyviä alennuksia. Ja jos tästäkin alennuksesta tulee yllätys, asiakas ei vain palauta itseään, vaan myös kertoo siitä ystävilleen.
Tilannealennukset.
Niitä käytetään, kun on tarpeen taivuttaa epäilevä asiakas ostamaan. Ottaen huomioon, että 65 %:lle ostajista hinnanalennus on tärkeämpää kuin hyvä palvelu, tämä temppu toimii loistavasti.
Piilotetut alennukset.
Lahjat, bonukset, ilmaiset palvelut asiakkaille. Joten Convinceandconvertin julkaisemat tiedot osoittavat, että ihmiset ostavat 4–5 kertaa todennäköisemmin tuotteen ilmaisella toimituksella.
Alennukset käteismaksuista.
Kaupat tekevät tällaisen tempun, jos on tarvetta käteiselle. Lisäksi käteisellä maksamisesta on joskus halvempaa.
Sulavia alennuksia.
Alennukset, joiden koko pienenee joka päivä. Tällaisia ​​kampanjoita järjestetään tarvittaessa vanhentuneiden tavaroiden myymiseksi mahdollisimman pian. He rohkaisevat sinua ostamaan esineen tässä ja nyt, koska huomenna se ei ole niin kannattavaa.

Markkinoijat erottavat toisen tyyppisen alennuksen - fiktiivisen. Ne koostuvat siitä, että yritys ensin nostaa tuotteen hintaa ja tekee sitten vastaavan alennuksen. Tätä tekniikkaa käytetään usein Black Fridayna, Cyber ​​​​maanantaina. Ja vaikka ostajat luottavat alennuksiin ja tarkistavat harvoin tavaroiden alkuperäistä hintaa, kuvitteellisia alennuksia ei kannata käyttää väärin - vahingoittunut maine on kalliimpaa kuin säästetty raha.

Psykologisia temppuja alennuksia määritettäessä

Neuromarkkinoinnin alan psykologisen tutkimuksen avulla voimme tunnistaa useita käytännössä toimivia alennusmenetelmiä.

100 sääntö.
Osoittautuu, että alennuksen antamistapa voi vaikuttaa sen tehokkuuteen. "100:n sääntö" sanoo, että jos tavaran hinta on alle 100 dollaria, on parempi ilmoittaa alennus prosentteina. Kalliille tavaroille rahamääräinen alennus näyttää houkuttelevammalta.

0,99:ään päättyvän hinnan määrittäminen.
Tutkimus on osoittanut, että ihmiset ostavat todennäköisemmin alennettuun hintaan 0,99 päättyvän tuotteen kuin 0,00. Eli 299,99 euron takki ostetaan todennäköisemmin kuin 300,00:lla. Vaikka ero ei ole merkittävä.

Murtoluku pelit.
Journal of Marketing -lehdessä julkaistu tutkimus on osoittanut, että ostajat eivät suorita monimutkaisia ​​matemaattisia operaatioita laskeessaan hyötyjä. Näin ollen kuluttajan on parempi saada vielä 50 % samasta tuotteesta ilmaiseksi kuin 25 % alennuksella. Vaikka toinen tarjous on parempi. Sen avulla voit ostaa yhden tavarayksikön 75 %:lla hinnasta.


Alennus yli alennuksen.
Edellinen periaate on myös tämän tekniikan taustalla. Jos tarjoat ihmisille 20 % alennuksen tuotteesta, josta on jo 25 % alennus, he ostavat sen mielellään kuin pelkän 40 % alennuksen tuotteen. Vaikka molemmissa tapauksissa 100 dollarin arvoinen tuote tulee halvemmaksi 40 eurolla.

Fontin vaihto.
Fontin koolla voi olla suuri ero siinä, onko tarjouksesi houkutteleva ostajille. Tutkimusten mukaan kirjasinkoko voi tehdä kaupasta suuremman (tai pienemmän) kuluttajien silmissä. Hinta tulee olla pienemmällä painolla ja alennus suurella painolla. Tutkijat sanovat, että suuri alennus voi auttaa heitä tuntemaan, että he ovat voittaneet suuremman voiton.

Alennusten tulee olla helppo laskea.
Sillä, voivatko kuluttajat laskea alennuksesi nopeasti ja helposti, on suuri rooli motivoiessaan heitä ryhtymään toimiin ja ostamaan. Ihmiset eivät pidä matematiikan tai monimutkaisten laskutoimitusten tekemisestä, joten mitä yksinkertaisempi teet alennuksen, sitä parempi.
Kuukausimaksuvaihtoehdot.

Monet yritykset tarjoavat kuluttajille alennuksen, kun he maksavat vuositilauksesta sen sijaan, että he maksaisivat korkeamman summan kuukausittain. Harvard Business Review -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan kuukausimaksut ovat yrityksille hyödyllisempiä, koska ne lisäävät kulutusta. Kun asiakkaat maksavat kuukausittain, se muistuttaa heitä useammin kuluista, mikä tarkoittaa, että heidän täytyy "palauttaa nämä rahat".

Kun on aika uusia tilaus, kuukausittain maksavilla ei ole uusia ongelmia, koska he käyttävät tuotetta usein ja näkevät sen arvon. Toisaalta kerran vuodessa maksavat asiakkaat eivät todennäköisesti uusi liittymäänsä seuraavana vuonna, koska heillä ei ole niin vahvaa yhteyttä tuotteeseen.
Miksi alennus- ja alennusohjelmat ovat tärkeitä?
48% kuluttajista välttää brändejä, jotka eivät tarjoa alennuksia, voimme päätellä, että kaupankäynti on mahdotonta ilman tätä markkinointityökalua.

Alennusedut:
• lisätä luottamusta ja merkkiuskollisuutta;
• houkutella uusia asiakkaita;
• luoda kiireellisyyden tunnetta ja motivoida ostamaan;
• auttaa luomaan jatkuvaa liikevaihtoa.

Tärkeintä asiakkaille alennuksia annettaessa on tietää toimenpide, jotta yritykselle ei aiheudu korjaamatonta haittaa.

Miten alennukset voivat vahingoittaa yritystä?Alennukset ja tarjoukset voivat olla kaksiteräinen miekka. Se on loistava työkalu asiakkaiden houkuttelemiseen ja myynnin kasvattamiseen, jos niitä käytetään väärin, ne voivat johtaa tappioihin.

Milloin tämä tapahtuu:
• ikuiset alennukset totuttaa ostajat siihen, että kaupassa on aina hyviä tarjouksia. Näin ollen, jos alennukset jossain vaiheessa perutaan, kuluttajat eivät osta samoja tuotteita normaalihintaan. He odottavat uusia alennuksia;
• Liialliset alennukset voivat ajaa yrityksen budjetin tappiolle. Esimerkiksi 20 prosentin marginaalilla kymmenen prosentin alennus maksaa yritykselle puolet voitosta;
• kaikki asiakkaat eivät reagoi yhtä myönteisesti alennuksiin. Siten luksussegmentin ostajat ovat tottuneet ostamaan korkealaatuisia tavaroita ja ovat valmiita maksamaan siitä. Siksi he voivat pitää alennusta tuotemerkin alenemisena ja toimitettujen tuotteiden huononemisena.

Kun yritykselle kehitetään markkinointistrategiaa, asiakkaiden kannustamisesta ei voi luopua. Jos päätettiin kokeilla alennuksia, on tarpeen ottaa huomioon kohdeyleisö, laskea mahdolliset tappiot ja harkita kampanjatarjousten kestoa. Vaihtoehtoisesti voit hyödyntää piilotettuja alennuksia.
Home FI Blog Tourism & Travel Back
+
Add New Ad
for Free

Facebook Twitter Instagram
About Us Contact us Support
Privacy Agreement Blog
PriceBye © 2021
pricebye.com
Rights reserved