PriceBye
liked
liked
♡
+ Add New Ad
for Free
Get service, then Pay

5 syytä: Miksi Alennukset Ovat Vaarallisia YritykselleAlennus on ensimmäinen menetelmä jokaisen myyjän arsenaalissa. Alennusten tehokkuudesta on kirjoitettu tuhansia kirjoja, ja sillä välin samat alennukset hautaavat hitaasti mutta varmasti heikkoja yrityksiä. Dan Kennedy, markkinointikonsultti ja 13 myydyimmän kirjan kirjoittaja liiketoiminnasta, puhui hieman alennusten vaaroista. Julkaisemme otteita hänen artikkelistaan ​​lisäyksineen. Ovatko alennukset vaarallisia? Tarkastellaan alennusten edut ja haitat .

Jos kuulut niihin ihmisiin, jotka tekevät ostoksia vain alennusaikana, niin mieti, haluaisitko itse nähdä kaltaisesi ostajan? Lapsena yritteliäs perheeni opetti minua olemaan joutumatta tähän ansaan, sillä samalla rahalla voi melkein aina ostaa halpoja tavaroita minä tahansa muuna päivänä.
Alennus on yksinkertaisin ja tehokkain tapa houkutella nopeasti uusia asiakkaita. Mutta mikä on voitto? Jostain syystä tästä ei ole tapana puhua, mutta sanon silti: kolikon toinen puoli on, että alennus vaikuttaa hinnoittelupolitiikkaasi ...


Kävelet kauppakeskuksen läpi ja yhtäkkiä näet vaateosastolla kampanjan: "70-90% kaikesta!". Päähäni nousee kuva paperitaulesta: niin suloinen kertakäyttötakki 10% hinnasta, jonka voi heittää pois ensimmäisen pesun jälkeen. Ja joka tapauksessa: kuinka epämuodikasta ja epäsuosittua laitoksen täytyy olla, koska sen on turvauduttava sellaisiin toimiin? Jokin täällä ei ole puhdasta. Kuljen ohi.

Alennukset pilaavat premium-brändin imagoa: ja jos tänään joku etsii alennusta, ummistaa silmänsä huoleen, niin mitä tapahtuu huomenna, kun hinta taas nousee? Todennäköisesti ostaja kulkee ohi. Jos et aio myydä jatkuvasti alle kustannusten, rakasta sellaista myyntiä, jota ei voida selittää loogisesti - ennemmin tai myöhemmin menet rikki.

Joskus se toimii myös päinvastoin: korkeampi hinta lisää tuotteelle arvoa ja siten kaventaa potentiaalisten kuluttajien piiriä. Katso Apple. Kun puhelin maksaa sata euroa, se on vain puhelin, mutta kun se maksaa tuhat euroa, se on tyyli-ikoni, trendi ja pakko saada. Kaikilla ei tietenkään ole varaa kuluttaa niin paljon kehittämiseen ja mainontaan.

Alennukset piilottavat muut edutKorkeiden hintojen ylläpitämiseksi sinun on kyettävä myymään taitavasti tuotteen laadun perusteella. Mutta jos onnistut myymään vain polkumyynnin kautta, hinta on ainoa kilpailuetusi. Osoittautuuko, että kaikessa muussa olet huonompi kuin muut yritykset? Sekä sinun että tuotteesi uskottavuus heikkenee rajusti, jos pystyt tarjoamaan vain parempaa hintaa – et parempaa laatua tai parannettua palvelua ydintuotteellesi tai palvelullesi.
Tämä näkyy erityisen selvästi "herkillä alueilla". Missä olet valmis maksamaan liikaa, jos kaikki olisivat elossa ja hyvin. Hyväksy, et koskaan joudu leikkaukseen: "Poistamme vartalonkarvat vain puoleen hintaan!" Ja jos valitset lasten taksin, jossa kuljettaja kuljettaa lasta omalla vastuullaan, niin valitset todennäköisesti kalliimman firman - jottei pettyisi. Samalla alennus asiaan liittyvistä palveluista vain korostaa uskollisuuttasi asiakkaalle...


Huijaa kuluttajaa - hän pettää sinutYllättäen alennukset voivat aiheuttaa tyytymättömyyden myrskyn ostajien keskuudessa. Asiakkaat kysyvät itseltään, miksi hintaa alennetaan yhtäkkiä. Jos he ovat äskettäin maksaneet täyden hinnan tällä hetkellä myynnissä olevasta tuotteesta, he tuntevat itsensä huijatuksi. Ja sitten he kostavat...

Silmiinpistävin esimerkki on viime hetken matkapakettien myynti. Tilauslentojen ilmaantumisen jälkeen matkanjärjestäjät ovat alkaneet laskea hintoja lähempänä lähtöpäivää. Näin voit täyttää tyhjät paikat "vuokratuissa" lentokoneissa, jotta et maksa niitä omasta taskustasi. Mihin se johti? Yrittäjät turistit ymmärsivät, että ei ollut kannattavaa ostaa etukäteen, ja alkoivat varata halpoja lomamatkoja lähtöpäivänä. Näin matkanjärjestäjät ovat itse pienentäneet keskimääräistä laskua. He luultavasti päätyivät pitämään marginaalin, menettäen vain toimintakuluja. On tärkeää huomata, että premium-tarjouksesta ei enää puhuttu.

Alennukset hemmottelevat ihmisiäKun alennat hintaa, siirrät väistämättä ostajan huomion tuotteesi arvosta sen hintaan. Ja joskus tämä johtaa paradoksaalisiin seurauksiin.

Hotelliketjun omistaja teki kokeen: hän pyysi täyden hinnan maksaneita vieraita ja alennuksella majoituksen ostaneita täyttämään kyselylomakkeet. Vaikuttaa siltä, ​​​​että kaikkein vaativimpia ovat "kalliimmat" asiakkaat: heillä on aina vakavammat odotukset, eivätkä he epäröi vaatia lisämukavuutta. Ei! Tyytymätön oli sama.

Alennus houkuttelee lyhytikäisiä asiakkaitaAlennukset houkuttelevat aina tietyn yleisön. Ja jos tavoitteesi ei ole "myydä massamarkkinoilla", vaan "löytää pari suurta asiakasta", alennus ei ole paras vaihtoehto. Kyllä, aluksi saat paljon asiakkaita, mutta myöhemmin asiakaspalvelukustannukset eivät välttämättä maksa itsensä takaisin...

Tässä suhteessa suuntaa antavia ovat pilviinternet-palvelut, jotka lupaavat uusille asiakkaille ison alennuksen ensimmäisten käyttökuukausien aikana, toivoen, että myöhemmin asiakas pääsee mukaan ja maksaa reaalihintaan. Mutta lopulta käy ilmi, että asiakas ei ollut valmis maksamaan 100% kustannuksista alusta alkaen - muutaman kuukauden kuluttua hän yksinkertaisesti katoaa. Kyllä, toimintansa ansiosta yritys teki kertaluonteisen voiton, mutta nyt se joutuu etsimään uutta asiakasta.

Yhteenveto
Joten hallitsemattomat alennukset johtavat siihen, että:
1. Brändisi on "halvempi" kuluttajan silmissä;
2. Näyttää siltä, ​​että sinulla ei ole muuta kilpailuetua kuin alhainen hinta;
3. Kuluttaja tottuu alennuksiin ja lakkaa ostamasta normaalihintaan;
4. Asiakas lakkaa arvostamasta itse tuotetta, näkee vain sen hinnan;
5. Löydät asiakkaita ja menetät heidät ajan myötä.

Entä alennukset?

Rehottava polkumyynti on jätettävä menneisyyteen. Jotta et vahingoittaisi itseäsi, sinun on selitettävä ostajalle: miksi tänään, miksi juuri tämän tuotteen myynti alennuksella?

Esimerkiksi sinulla on kakkumyynti joka päivä klo 20 jälkeen ja kirjoitat hintalapun viereen: "Huomenna tämä kakku ei enää voi miellyttää ketään, joten osta se tänään puoleen hintaan." Tässä tapauksessa liian alhainen hinta ei herätä kenessäkään epäilystä.

Tilanne on samanlainen kuin perinteisen kausimyynnissä. Kaikki ymmärtävät, että syksyn kynnyksellä uima-asut eivät ole myynnin kärjessä. Siksi alennukset niistä eivät aiheuta kielteisiä seurauksia.

Hyvä esimerkki on alennus jostain toiminnasta: "tuo ystävä, saa lippualennusta", "maksa tuote sivustolla, saat 5% alennuksen", "ennakkomaksu on 15% pienempi", "osta enemmän kuin 5 tölkkiä maalia ja saat 10% alennuksen" ja niin edelleen.

Hyvä syy alennuksiin vähentää vahinkoa hintaeheydelle, yrityksen maineelle ja uskollisille asiakassuhteille. Voit muodostaa haluamasi ostokäyttäytymisen, esimerkiksi "osta nyt, ei myöhemmin", "osta suuria määriä", "osta sesongin ulkopuolella" ja niin edelleen.

Home FI Blog Accounting & Finance Back
+
Add New Ad
for Free

Facebook Twitter Instagram
About Us Contact us Support
Privacy Agreement Blog
PriceBye © 2021
pricebye.com
Rights reserved